Hozsdora Andrea szonográfus

Hozsdora Andrea

szonográfus

Hozsdora Andrea szonográfus vagyok. Előzetesen ápolónői és asszisztensi, illetve szülésznői végzettséget szereztem, így az ápolásban és a szülészeti feladatokban is részt vettem munkám során.

Szonográfusként 1997 óta dolgozom, működési engedélyt ekkor kaptam a Semmelweis Egyetem I. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán, majd 2000-ben szülészeti és nőgyógyászati ultrahangdiagnosztikai szakasszisztensi végzettséget szereztem. 

A Klinikán 18 évig dolgoztam (1995-2013), mely idő alatt nagy tapasztalatokat szerezhettem a normál szülészeti és nőgyógyászati szűrővizsgálatok végzésén felül a patológiás terhességek, illetve a különböző nőgyógyászati kórképek felismerésében. 2013-ban munkám elismeréséül rektori dicséretben részesültem.

2013-tól az egyik vezető magán egészségügyi intézményben kezdtem dolgozni (Rózsakert Medical Center). Itt az addigi tapasztalataimat tovább finomíthattam, részt vehettem a koraterhességi vizsgálatok során a korai szívvizsgálatokban, ezen felül a mindig aktuális nemzetközi protokollok elsajátításában. A Fetal Medicine Foundation által akkreditált és auditált szakember vagyok.

Jelenleg a Lande rendelőn kívül szerdánként ismét dolgozom a Semmelweis Egyetemi Klinikán a Baross utcai tömbben.

Továbbra is fontosnak tartom az ultrahang vizsgálatokkal kapcsolatos szakmai újdonságok elsajátítását, a hivatásom magasszintű végzését.